Як вибрати рушникосушку у ванну кімнату? Яка сушка для рушників краще: електрична або водяна

Січень 9, 2024
Як вибрати рушникосушку у ванну кімнату? Яка сушка для рушників краще: електрична або водяна

Електричні рушникосушки – це універсальні сушки для рушників, які рятують від холоду та підвищеної вологості, створюючи комфортний мікроклімат у ванній кімнаті. На відміну від водяних моделей, їхня робота не пов’язана з центральним опаленням: вони живляться від електромережі, тому можуть працювати в будь-яку пору року. Сучасна побутова техніка має програмне забезпечення для регулювання режимів і налаштування таймеру.

На відміну від водяних рушникосушок, робота електричних сушок для рушників не повязана з центральним опаленням: живлення електричної сушки для рушників відбувається від електромережі. Відповідно, це головна перевага електричних рушникосушок, адже, вони можуть працювати в будь-яку пору року.

Основні види електричних рушникосушарок 

Відповідно до різновиду нагрівального елемента вони бувають двох типів.

  1. «Мокрі». Такі пристрої працюють за принципом бойлера. Всередині конструкції знаходиться спеціальний теплоносій – дистильована вода, антифриз чи масло. Речовина контактує з ТЕНом та становиться гарячою.
  2. «Сухі». Ці моделі нагадують систему «тепла підлога». Температура підвищується завдяки дротяному нагрівальному елементу, який розташований вздовж всіх труб. При підключенні до електромережі він перероблює ток в тепло.

Відповідно до способу розташування, рушникосушки діляться на дві категорії.

  1. Підлогові – портативні прилади, які можна переносити з однієї кімнати в іншу.
  2. Настінні – стаціонарні варіанти, що прикріплюються на вертикальну поверхню.

Крім того, пристрої розрізняються за матеріалом виготовлення. Вони можуть бути з латуні, із сталі, алюмінію, міді та навіть з кераміки. Це впливає на їхню вартість, термін служби та зовнішній вигляд. Найкращими вважаються керамічні моделі, але вони найдорожчі.

Керамічні електричні рушникосушки вважаються найдорожчими, адже, вони мають тривалий термін служби.

Переваги та недоліки електричних сушок для рушників

Даний вид рушникосушарок має декілька переваг.

  1. Висока ефективність. Сучасні прилади випромінюють достатньо тепла не тільки для просушки речей, але й для обігріву приміщення.
  2. Автономна робота. Вони не залежать від системи опалення, тому їх можна встановлювати в будь-якому місці і використовувати при проблемах з водопостачанням.
  3. Наявність терморегулятора. Він дозволяє налаштовувати температуру, щоб підтримувати необхідний мікроклімат.
Головний мінус електричних сушок для рушників полягає в ціні – вони зазвичай дорожчі, ніж водяні моделі. А під час їх використання виникають додаткові витрати на споживання електроенергії.

Як вибрати електричну рушникосушку для ванної по різновидам їх форми і функціональності

Форма має значення, адже від неї залежить ефективність обігріву. Для просторих приміщень потрібні прилади з великою кількістю трубок – вони випромінюють більше тепла. Наприклад, класичні конструкції типу «драбинка» з вертикальними та горизонтальними елементами або «змійовик» з плавними вигинами. Для маленьких ванних кімнат підійдуть компактніші варіанти – у вигляді літер «U» або «E».

При виборі також варто звернути увагу на функціональність пристрою. Сучасні моделі можуть використовуватися для різних цілей – від підігріву рушників до сушіння одягу та навіть для обігріву приміщень. Звичайно, для останніх задач підійдуть тільки варіанти з високою потужністю.

Нюанси підключення електричних рушникосушок

Все, що потрібно для роботи цих приладів, – живлення від електромережі. Його можна забезпечити двома способами.

  • Стандартне підключення (вилка в розетку). Необхідно прикріпити сушарку на стіну та подбати про те, щоб поруч була доступна розетка. Це робиться дуже швидко за зручно.
  • Приховане підключення (прихований провід). Монтаж передбачає виведення зі стіни окремого кабелю та приєднання його до кабелю сушки. Такий варіант потребує додаткових зусиль, але не псує інтер’єр.

Де купити електричну рушникосушарку для ванної?

Придбати різні моделі для будь-яких потреб можна в нашому інтернет-магазині. В каталозі представлені як потужні пристрої для великих приміщень, так і економні для маленьких ванних кімнат. Незалежно від цінової категорії, всі прилади мають відмінну якість, гарантовану відомими виробниками.