Кращі сталеві радіатори для квартири

Листопад 24, 2023
Кращі сталеві радіатори для квартири

Сучасні сталеві радіатори дозволяють значно економити в порівнянні зі старими зношеними батареями. Але тут постає питання: який сталевий радіатор краще вибрати для квартири? Слід враховувати, що зазвичай у такому житлі використовується центральне опалення, тобто тиск у системі досить високий та існує ризик гідроударів. Також важливим критерієм є розмір опалювального радіатора, особливо, якщо приміщення мають низькі підвіконня або панорамні вікна до підлоги. І, звичайно, необхідно звертати увагу на тепловіддачу, тому що від цього залежить затишок. Зручність, дизайн, безпека та надійність теж мають значення.

№1 - Kermi Line PLV

Kermi Line PLV – німецька якість, помножена на сучасні технології. Моделі цієї серії відрізняються зручністю монтажу, оскільки їх можна встановлювати без знімання захисної плівки. А різноманітність розмірів дозволяє підібрати пристрій для будь-якої мети, у тому числі для заміни старих нефункціональних батарей опалення.

Головною перевагою радіатора є інноваційна технологія Therm X2, яка гарантує економію енергії до 11% завдяки розумному і послідовному розігріву панелей. До речі, нагрівання відбувається на 25% швидше за звичайне, що особливо важливо для житлових приміщень.

Декоративність конвектора забезпечується стійкою та безпечною фарбою, нанесеною в два шари поверх ґрунтовки, що захищає високоміцну сталь.

Кращі сталеві радіатори для квартири

№2 - Vogel Noot Ventil Kompact

Назва австрійських радіаторів Vogel Noot Ventil Kompact говорить сама за себе : вони дуже компактні, тому чудово впишуться у квартиру навіть з низькими підвіконнями. До того ж їх розмір дозволяє економити на енергоресурсах, адже в них циркулює малий обсяг теплоносія. Незважаючи на це, радіатори мають високу тепловіддачу та швидко прогрівають приміщення, забезпечуючи рівномірний розподіл тепла.

Розмір вбудованого вентиля M23.5x1.5, тому для цих радіаторів підходять термоголовки M23x1.5 (click).

При виготовленні сталевих батарей Vogel Noot виробник використовує передові технології, які дозволяють високоякісно обробляти сталеві листи і перетворювати їх на стильні конструкції, захищені від іржі та інших несприятливих факторів. Готові радіатори опалення перевіряються на герметичність під великим тиском, тому вони можуть гарантовано працювати в системах із показником до 10 бар.

№3 - Purmo Ventil Compact 200

Purmo Ventil Compact 200 - ще один невисокий сталевий радіатор, який відмінно підходить для опалення квартир будь-якої площі. Це універсальний радіатор опалення, адже він має різні типи підключення завдяки зручним приєднувальним отворам. Ідеально плоска панель дозволяє встановлювати конвектор у приміщеннях як з класичною, так і зтимчасовою конфігурацією, в тому числі тих, де є великі панорамні вікна.

Особливістю даної моделі радіатора є їхня мінімальна висота - всього 200 мм. Це означає, що їх можна використовувати до підлоги, у тому числі для обігріву панорамних вікон. Крім того, цей тип низькопрофільних батарей має два та чотири приєднувальних отвори (для нижнього та бокового підключення відповідно), з параметром внутрішньої різьби G ½" для отворів та вбудованою термостатичною вставкою для попереднього регулювання.

Фінляндська компанія Rettig Heating, якій належить бренд Purmo використовує стійкі та високоміцні матеріали, що відповідають стандарту EN 10130. З них виготовлені профільовані нагрівальні панелі Ventil Compact 200. Вони додатково захищені кількома шарами фарби. Декоративне покриття є повністю безпечним, тому радіатори можна встановлювати в житлових кімнатах.

Purmo Ventil Compact 200

№4 - Warm Well

Турецький виробник дбає про те, щоб сталеві радіатори Warm Well добре обігрівали приміщення будь-якої площі. Сталеві батареї мають спеціальну конструкцію, що забезпечує швидкий розподіл тепла. При цьому їх дизайн чудово вписується в сучасний інтер'єр, а великий вибір розмірів дозволяє знайти потрібний варіант для кожної квартири.

Сталеві батареї Warm Well відрізняються високою якістю та низькою ціною порівняно з європейськими аналогами. Якщо ви шукаєте надійний сталевий радіатор за розумною ціною, це найкращий варіант.

Сталеві радіатори Warm Well створені з міцної і товстої сталі, тому можуть використовуватися навіть у централізованих системах опалення, в яких зазвичай буває високий тиск. Метал має захисне цирконієве покриття, що гарантує стійкість до корозії та при нагріванні не виділяє шкідливих речовин.

Warm Well