Як правильно вибрати біметалевий радіатор

Серпень 14, 2019
Як правильно вибрати біметалевий радіатор

Основні параметри на основі яких необхідно вибрати біметалічний радіатор:

Біметалічні радіатори зовні дуже схожі один на одного, основна відмінність знаходиться всередині кожної секції.

Повноцінність біметалу - деякі виробники економлять на матеріалі, у них усередині тільки вертикальна трубка має сталевий шар. Необхідно вибирати повноцінний біметал, де і трубка, і сполучні колектори вгорі та внизу також мають шар сталі.

Габаритні розміри та вага однієї секції - чим більше біметалічний радіатор, тим радіатор краще він віддає тепло. Деякі виробники декларують низьку ціну з допомогою габаритного розміру однієї секції. Стандартом вважається глибина секції 95-100 мм, але є економ серії із глибиною 80 мм. Відповідно, на цей радіатор витрачається менше сировини, і коштує він трохи дешевше, і як наслідок віддає тепла менше.

 

Чуду не буває! Чим дешевший радіатор, тим менше в ньому металу (алюмінію та сталі), відповідно нижче тепловіддача і менше довговічність.

Рейтинг біметалічних радіаторів

 

Як правило вага однієї секції біметалічного радіатора в середньому 1,9 кг. Чим якісніше тим важче. Що дешевше, то легше. Чим більша вага однієї секції, тим більше металу в радіаторі. Як наслідок вище якість, більший термін експлуатації, краща тепловіддача.

Фарбування радіатора - кількість шарів фарбування, рівень фарбування. Буває ідеально гладка поверхня радіатора, а буває поверхня шорстка або в пухирцях. Це легко проглядається коли ви ставите два або три радіатори поруч. Відразу плюси та мінуси будуть в наявності.

Країна виробник - в Україні продаються радіатори з біметалу з кількох країн: Італія, Польща, Китай, Україна. Найкращі за якістю це італійські біметалічні радіатори. На другому місці ми рекомендуємо українці, тому що у них чудове співвідношення ціна/якість. Китай, Польща менш якісні, не завжди дешевші.

Основні розміри біметалевих радіаторів


Батарея з біметалу набирається необхідних розмірів з потрібної кількості секцій. На нашому сайті вказана ціна за секцію, а також за необхідну кількість набраних секцій.

Ширина однієї секції 80 мм. відповідно ви можете набрати радіатор різної довжини, наприклад, 10 секцій, це радіатор на 800 мм. Як правило, секційні радіатори не називають по довжині, а називають по секціях. Основні розміри секційності:

Висота однієї секції коливається від 200 мм до 2000 мм. в залежності від того, що вам потрібно. Якщо вам стандартний біметал, це висота 500 мм. а якщо вже вертикальний біметалічний радіатор, то це висота від 1400 до 2000 мм. Також не забуваємо, що є низькі моделі для панорманих вікон.

Глибина однієї секції зазвичай 95-96 мм. Є варіанти на 80 мм. то це економ варіант, який дає менше тепловіддачі.

У цій статті ви дізнаєтесь як правильно розрахувати кількість секцій радіатора . А нижче в таблиці вказано всі розміри біметалевого радіатора, які можуть бути. Як видно, змінюється по суті тільки висота.

Таблиця: Розміри біметалічного радіатора

Розмірний параметрРозмір
Межосьова відстань (Висота)200 мм, 300 мм, 350 мм, 500 мм, 800 мм, 1600 мм, 1800 мм.
Ширина секції80 мм.
Глибина секції80 мм, 95 мм, 100 мм.
Довжина радіаторавід 80 мм до 3000 мм.

Як правило заводське складання із заводу 10 секцій. Ознайомитися як Правильно розрахувати кількість біметалічних секцій.

Сьогодні на ринку представлено дуже багато виробників біметалевих радіаторів. Найнадійнішими є алюмінієві радіатори європейського виробництва: Global, Fondital, Mirado. Також, якщо необхідно трохи дешевше, але також з прийнятною якістю радимо звернути увагу на радіатори виробництва Китаю.

На нашому сайті в кожному радіаторі вказані дані характеристики товарів, тому вивчайте порівнюйте, робіть правильний вибір.